2023 Tulpenrit – 30 april – 11:00-12:00 verzamelen

Op 30 april is het weer zover, de jaarlijkse tulpenrit, en die is dit keer in de kop van Noord Holland en West Friesland. Daar vinden we volgens onze gegevens de grootste hoeveelheid aaneengesloten tulpenvelden van de wereld!

Vorig jaar waren we op Goerree-Overvlakkee en dat overtrof al ieders verwachtingen. Zoals het er nu naar uitziet wordt het dit jaar nòg mooier en verrassender, dus: meld je snel aan en rijd mee!

Hoe ziet onze toertocht eruit?

We verzamelen eerst vanaf 11uur op het afgesproken McDonald’s parkeerterrein op de Kleine Wijzend 1 1647 DT Berkhout. Dit ligt pas tegen Hoorn aan net aan de andere kant van de snelweg als je aankomt.

Onze verrassende dag ziet er als volgt uit:

 1. Eerst rijden we direct naar het westen toe, om daar langs heel veel mooie bloeiende tulpenvelden te rijden.
 2. Dan is onze eerste stop bij het Tempelhof restaurant. Voor diegenen die al uitgebreid gebruncht hebben is daar b.v. koffie met appelgebak, voor diegenen die nog iets voor de lunch wilden, die mogelijkheden zijn er ook. Hier volgt nog meer informatie over.
 3. Dan rijden we weer langs de schitterende tulpenvelden, weidse langschap en langs waterwegen naar
 4. de Floratuin bij Julianadorp. Floratuin is een zelfpluktuin waar je zelf je tulpen mag plukken, maar waar ze ook andere mooie opties in de aanbieding hebben, zoals tulpen compleet met de bollen er nog aan, mooi ingepakt.
  En als klap op de vuurpijl mogen we hier met alle bolletjes in kolonne door de tulpenvelden trekken! Ik neem aan in de sporen van de tractoren. Als dat geen mooie plaatjes oplevert!
 5. De volgende stop zal zijn in de mini Keukenhof van het noorden, te weten de Poldertuin.
 6. Hierna gaan we verder naar de prachtige molen van Anna Paulowna.
 7. We trekken verder langs al het moois wat de Kop van Noord Holland te bieden heeft.
 8. We stoppen voor een korte pauze in het Grand Café De Post, alvorens we
 9. Dan verder rijden naar Hoorn.
 10. Na een tochtje door Hoorn heen arriveren we dan weer op de plek waar we begonnen waren.

We hebben gezorgd dat alle tulpen in de eerst 3/4 van de rit langskomen. Voor diegenen die later in de avond nog andere verplichtingen hebben en daarom vroegtijdig de karavaan verlaten, is het Grand Café De Post waarschijnlijk een goede plek om af te splitsen.

Anderen die misschien een kamer in de buurt geboekt hebben kunnen tijdens de tocht door Hoorn heen rondkijken waar misschien een leuk plekje zou kunnen zijn om te dineren.

Op hetzelfde parkeerterrein waar het allemaal die ochtend begon kunnen we moe maar voldaan afscheid nemen en ieder weer ons weegs gaan.

Hieronder is een snelle indruk van de testrit die we gaan maken. Dit zal ongeveer ook de rit worden, maar de definitieve versie komt ‘s avonds na afloop van de testrit naar jullie toe.

Bovenstaande afbeeldingen zijn eerder genomen in het gebied waar wij nu heen gaan. De tulpen bloeien daar rond 30 april volop!

Ieder jaar gaan wij eerst testrijden om te zien waar de tulpenvelden dit jaar vooral liggen, en om te controleren dat we niet gehinderd worden door verrassende wegblokkades. Hieronder een impressie van onze testrit dit jaar. Het is vroeg in het bloeiseizoen, dus volop narcissen en hyacinten, nog eventjes heel weinig tulpen. Op dit filmpje krijg je een impressie van ons exploratie-ritje:
https://www.facebook.com/Marjoline.Delahaye/videos/9099801823395821

Fietstocht tijdens de Anna Paulowna Bloemendagen doen?

Mocht je al wat eerder die kant op gaan en in de week 23-30 april tijd hebben voor een fietstochtje, dan is de route rond Anna Paulowna een echte aanrader! We zullen proberen bij de 2023 Tulpenrit op 30 april ook delen hiervan met de fiatjes 500 te rijden.

Meer informatie? Klik hieronder.

Marjoline
Author: Marjoline