Goeree Overflakkee Tulpenrit 30 april 2022

De Start

Op zaterdag 30 april 2022 rijden we de Tulpenrit in Goeree Overflakkee. Afgelopen weekend hebben we proefgereden, en als het dit weekend net zo mooi is, wordt het een geweldige ervaring. Als de tulpen op hun eind lopen worden ze al snel gekopt door de boeren; laten we hopen dat er nog zoveel mogelijk staan. In elk geval is het gelukkig deze week koel genoeg gebleven voor de tulpen.

We hebben een geweldige plek om te verzamelen waar plaats is voor een heel groot aantal autootjes. Vanaf 12 uur vinden jullie ons daar, tot we wegrijden om 13:00.

20220423_131414

Het is bij Hetty’s, waar we rustig even kunnen lunchen, of een kopje koffie of iets anders kunnen genieten terwijl we op iedereen wachten:

Hier kunnen we nog de laatste informatie uitwisselen, alvorens klokke 13:00 te vertrekken.

Parkeer bij aankomst naast de andere fiatjes in een mooie kromme. Dat is buiten de gewone parkeervakken, maar er is toch een zee van ruimte. Zo zijn de fiatjes makkelijk voor de anderen te zien die aan komen rijden, en het is ook mooi voor een startfoto.

20220423_faked-parking

De voorbereidingen

Ter voorbereiding is het handig om te zorgen dat je de route hebt, en dan liefst wel dezelfde route als de rest. Die route vind je hier als TomTom Roadtrip.

De volledige route: https://www.tomtom.com/en_gb/roadtrips/trip/373c03d5-06b7-4836-ae2b-206e3217131b/

De routebeschrijving vind je hier: ROUTEBESCHRIJVING: Goeree Overflakkee Tulpenrit  Deze kun je daar ook downloaden in NL, Duits en Engels.

We hebben de route ook geëxporteerd als gpx bestand, maar wees gewaarschuwd; als je die importeert in andere apps, b.v. Google Maps of MRA, dan wijzigen die apps de route, omdat ze denken dat ze een snellere/betere route voor je weten.

Wat wij deden is een TomTom GO app op onze mobieltjes downloaden. Die geeft 30 dagen gratis proef, en daarin kun je deze route toevoegen.

Ben je hier allemaal een beetje huiverig voor, download dan vooraf in elk geval de routebeschrijving en print deze uit, alsmede de kaart.

Wil je ondanks bovenstaande waarschuwingen toch de gpx hebben, om zelf mee te spelen, dat mag natuurlijk, die vind je hier:

Het gpx bestand van de route vind je hier (rechter muisklik op de link en “Link opslaan als” gebruiken om het gpx bestand op je pc op te slaan…):  Tuliproute_Goeree_Overflakkee

De Rit

Zoals boven vermeld rijden we klokke 13:00 weg, zorg dus dat je op tijd bent als je ook nog even Hetty’s faciliteiten wilt gebruiken.

De bedoeling is daar waar er mooie tulpenvelden in volle bloei zijn, af en toe even te stoppen om iedereen de gelegenheid te geven fotootjes te maken.

Tegen de helft van de rit is het heel even oppassen, omdat daar de heenroute en de terugroute elkaar kruisen. (Zie ook de kaart.) Houd daar dus heel precies de routebeschrijving aan!

De Pauze

Halverwege de rit komen dan we uit op de Brouwersdam. Na op het eerste deel op de schuine damkant te zijn gestopt voor een soort “fotoshoot” van onze autootjes, rijden we door naar b.v. Strandclub Zee, die je ook bij de onderliggende foto’s ziet. Daar kunnen we wat drinken en ons verfrissen, alvorens de tweede helft van de tocht in te zetten.

Vervolgens vervolgen we allerlei bochtige weggetjes door het westen van Goeree en rijden we over het noorden terug naar ons startpunt. Onderweg zien we weer allerlei leuke dorpjes, molentjes en haventjes.

Bij terugkomst kunnen we ons weer verfrissen, wat drinken bij Hetty’s, die open is tot 8 uur. Dan gaan we weer – moe maar voldaan – elk ons eigen weg, sommigen naar huis, sommigen naar hun lokale hotel of B&B.

Marjoline
Author: Marjoline