Fiat 500 Alpenrit Stelvio Pas

Welkom bij de info over de Fiat 500 Passenrit van 2020

Er is nog plek, dus meld je snel aan!

Je kunt je onderaan nog aanmelden, maar wees snel! Het is namelijk ook zaak om tijdig hotels te reserveren!

Klik hier om je gelijk aan te melden

De Fiat 500 2020 Stelvio Alpenrit

31 augustus – 5 september

Nog drie plekjes beschikbaar.

De Stelvio Alpenrit 2020 gaat vanuit Malles Venosta 🇮🇹 via de Passo dello Stelvio 🇮🇹 over de Bernina Pas🇨🇭, Albula Pas🇨🇭, Oberalp Hochalpstrasse🇨🇭, Furka Pas🇨🇭en Passo Gran San Bernadino 🇮🇹 naar Aosta 🇮🇹 met

Auto’s en inzittenden

Auto 1 Anneke & Willy
Auto2 Marjoline en Jan
Auto 3 Carina, Gert
Auto 4 Kimmi en Jan de Beer
Auto 5 ?
Auto 6 ?
Auto 7 Cees
Auto 8 Petra
Auto 9 ?
Auto 10 ?

Voor dit Alpen avontuur kun je jezelf aanmelden met dit aanmeldingsformulier (click hier) of anders bij Anneke of Marjoline op de FB Groep #2020overthehillsandfaraway.

De 2020 Stelvio Alpenrit

De 1e week van september(31 augustus-5 september.), is het tijd om je 500 de sporen te geven want vanuit Malles Venosta vertrekken we 31 augustus om 12u om via de Passo dello Stelvio in 5 etappes en 5 bergpassen naar het Aosta Dal te rijden.

Na de eerste overnachting in/rond Malles Venostra begint het…

(Overnachting zoeken via b.v. Booking.com, klik hier.)

Dag 1, 31 augustus 2020

VOOR ROUTE DAG 1: KLIK HIER (Routes worden nu nog door Petra in detail uitgewerkt.)
Verzamelen doen wij om 11u op de Peter-Glückh-Platz in Malles Venosta en om 12u rijden we via Prato allo Stelvio de Passo dello Stelvio, de SS38, naar de top van Stilfser Joch. Bovenop de pas kunnen we de kabelbaan naar de Livrio Gletsjer pakken om daar in de eeuwige sneeuw van een goede Espresso te genieten.Via de Umbrail pas kun je, wanneer je nog een keer de Stelvio op wilt, weer via Malles Venosta naar boven rijden.
Overnachtingstip: Hotel Corona Tirano


Dag 2, 1 september 2020

VOOR ROUTE DAG 2: KLIK HIER (Routes worden nu nog door Petra in detail uitgewerkt.)
De reis gaat vervolgens van Tirano naar Chur over Passo del Bernina(2323m) en de Albula Pass(2315m), twee prachtige bergwegen waar je anders nooit langs komt.
Overnachtingstip: Hotel Ibis Chur


Dag 3, 2 september 2020

VOOR ROUTE DAG 3: KLIK HIER (Routes worden nu nog door Petra in detail uitgewerkt.)
De volgende dag draaien we richting de Furkapas. Maar eerst moeten we de Oberalp Pas beklimmen om daarna bij Realp de Furkastrasse op te rijden. Na de Furka volgt de Belvédère waar de Rhône uit de gletsjer ontspringt.
Overnachtingstip: Berghotel Derby Fiesch (Deze blijkt al volgeboekt, alternatief b.v.: Hotel Park in Fiesch)


Dag 4, 3 september 2020

VOOR ROUTE DAG 4: KLIK HIER (Routes worden nu nog door Petra in detail uitgewerkt.)
De volgende dag begint de laatste etappe die ons van Fiesch naar Sion over de prachtige bergwegen van Wallis
Overnachtingstip: Ibis Sion Est


Dag 5, 4 september 2020

VOOR ROUTE DAG 5: KLIK HIER (Routes worden nu nog door Petra in detail uitgewerkt.)
De laatste etappe gaat naar onze eindbestemming Aosta in Italië maar niet voordat wij het klooster op de top van de Gran San Bernardino bezocht hebben.
Overnachtingstip: Hotel Diana Jardin et Spa Aosta (Hotel Diana Jardin et Spa Aosta blijkt ook al volgeboekt, voor alternatieven klik hier b.v.)

Dag 6, 5 september 2020
In Aosta scheiden onze wegen voor de rit naar huis, dit kan natuurlijk gezamenlijk maar dit is geen verplichting. Vanuit Aosta kun je terug naar Nederland, of weer via de San Bernardino en Zwitserland of via de Mont Blanc Tunnel en Frankrijk.

Kijk hier nog even naar een videoverslag van de rit van september 2019. Deze komt ongeveer overeen met de rit die de groene groep gaat rijden, alleen is het toen niet gelukt de Stelvio Pas te doen. Dit jaar gaan we eerder, dus zal het wel lukken.

Hier nog een paar tips:

  1. Een aanrader is een TomTom waar je via TomTom MyDrive de route kunt toevoegen.
  2. Vergeet daarnaast ook niet een goede reisverzekering.
  3. ANWB Wegenwachtservice Buitenland in geval van pech onder weg.
  4. Het maximaal aantal meerijdende 500’s is 10 stuks zodat wij elkaar onderweg niet kwijt kunnen raken.
  5. De route in de TomTom vind je zo…: Hoe vind ik de route in de TomTom?

⚠️****BELANGRIJK, DUS GOED LEZEN!****⚠️

Disclaimer:

Deelname aan “Over the Hills & far away 2020” is vrijwillig en geheel voor eigen rekening en risico van de deelnemers. Door deel te nemen aan een toerrit doet de deelnemer automatisch afstand van het recht om de organisator van het evenement aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van welk incident dan ook tijdens de rit.
De organisator(en) van de toerrit aanvaarden met betrekking tot de toerrit geen enkele aansprakelijkheid tegenover wie, of wat, dan ook. Deelnemers die zelf gasten uitnodigen voor deelname aan deze toerrit, zijn gehouden er voor te zorgen dat die gastrijders van de tekst van deze disclaimer op de hoogte zijn.
De automobiel van elke deelnemer dient in goede technische staat te zijn en de berijder dient over een geldig rijbewijs B te beschikken.
Deelnemers dienen verzekerd te zijn conform de bepalingen gesteld in de “Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen”. Tevens zijn vanzelfsprekend de bepalingen van de “Wegenverkeerswet 1994″ van toepassing.
Wij vragen de deelnemers nadrukkelijk om, zoveel mogelijk, rekening te houden met de overige weggebruikers en om- en aanwonenden.
* Er wordt gereden in een groep van maximaal 10 auto’s.
* Rijd met minimaal 2 seconden achter uw voorganger. Hierdoor is de kans, bij een noodstop, de ander te raken kleiner en wordt door de groep een kleiner deel van de weg in beslag genomen. Zijn de wegen te smal, bewaar dan in ieder geval voldoende afstand tot je voorligger.
* Behoud ten allen tijde je plaats in de groep. Haal alleen in als dit écht duidelijk is voor de rest van de groep.
* Let op je achterligger. Als die moet stoppen stop dan ook, op een veilige wijze, langs de kant van de weg en wacht op de achterligger. Dit is veel veiliger dan te keren en terug te rijden.
* Rijd je eigen tempo. Als het naar de zin van de deelnemer te snel of te langzaam gaat, maak dat dan aan je groep kenbaar. Kan er geen overeenstemming bereikt worden, wacht dan eventueel op een andere groep of rijd zelfstandig verder.
* Rijd ten allen tijde op een veilige en nette wijze. Beperk overlast voor om- en aanwonenden en andere weggebruikers. Wees terughoudend met het inhalen van andere groepen op smalle weggetjes. Als er toch ingehaald wordt doe dat dan op een veilige en nette wijze.

Aanmelden voor de groene groep kan op de facebook eventpagina of direct hieronder via het formulier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Marjoline
Author: Marjoline